Home / Playstation 4 / Nieuws / Ikaruga komt mogelijk naar PlayStation 4

Ikaruga komt mogelijk naar PlayStation 4

De klassieke shoot-em-up Ikaruga krijgt mogelijk een PlayStation 4-release.
Op de Duitse keuringssite USK verscheen een rating voor de klassieke shoot-em-up-game Ikaruga. USK geeft videogames een leeftijdskeuring vergelijkbaar met PEGI. In het geval van Ikaruga is het 6+ geworden.

Deze door Treasure gemaakte game verscheen in 2001 in de arcades, gevolgd door een console-release in 2002 voor GameCube en Dreamcast en heeft sindsdien een port gekregen voor Xbox 360 in 2008 en voor Steam in 2014, waar het “overweldigend positief” ontvangen wordt.

Ikaruga is een bullet hell-shooter, wat betekent dat er veel wordt geschoten en de speler terug moet schieten en schoten moet ontwijken. Uniek aan deze game is dat er twee soorten kogels zijn, zwart of wit. De speler kan zijn polariteit met een druk op de knop veranderen en zo de zwarte, of juist witte schoten absorberen. Hiermee wordt een energiemeter gevuld waarmee krachtige aanvallen gebruikt kunnen worden. Ook heeft Ikaruga lokale multiplayer en Double Player Mode, waarbij twee spelers samen kunnen spelen op een enkele controller.

Check Also

Fortnite krijgt mogelijk deze week Playground-modus

Hoewel er nog geen officiële releasedatum is voor de Playground-modus in Fortnite Battle Royale, wijzen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *