Twee nieuwe opslagmodules voor de Series S|X aangekondigd

Naast de bestaande 1TB storage expansion card, komt fabrikant Seagate met twee nieuwe varianten. Ze kiezen voor beide kanten van het spectrum door zowel een kaart van 512GB, als een van 2TB uit te brengen.

Op dit moment zijn alleen de releasedata en prijzen voor de Verenigde Staten aangekondigd, maar we verwachtten snel te horen wanneer de kaarten hier beschikbaar komen. Het 512GB model verschijnt in november, met een adviesprijs van $ 139,- ( ongeveer € 120,-). De versie met 2TB opslag staat op de planning voor december, en gaat maar liefst $ 400,- ( zo’n € 344,-) kosten. Het huidige 1TB blijft natuurlijk ook gewoon beschikbaar.

Laten we eerlijk zijn, opslagruimte op de huidige generatie consoles is gezien de grootte van moderne games al snel schaars. De storage expansion cards zijn hierbij een uitkomst. Hoewel deze kaarten prijzig zijn, presteren ze door de velocity architecture hetzelfde als de interne opslag van de Xbox, waardoor ook de nieuwste games hier rechtstreeks vanaf te spelen zijn.

Ik denk niet dat we in de nabije toekomst alternatieven zien van andere fabrikanten, door de samenwerking tussen Microsoft en Seagate. En ondanks het feit dat de kaarten dus in verhouding tot andere SSD-opslag vrij duur zijn, is het wel fijn dat er nu meer keuze in opslagcapaciteit komt.

Bekijk ook

Resident Evil: Welcome to Raccoon City Trailer (2021)

‘Resident Evil: Welcome to Raccoon City’ volgt de gebeurtenissen tijdens een nacht in 1998. Tijdens …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *