Home / Xbox One / Nieuws / Map in Assassin’s Creed Odyssey is grootste in de franchise

Map in Assassin’s Creed Odyssey is grootste in de franchise

In een interview met GamingBolt op E3 vertelt game director Scott Phillips meer over Assassin’s Creed Odyssey. Onder andere vertelt hij over de grootte van de map en zeegevechten.
Toen GamingBolt vroeg over de grootte van de map vertelde Phillips het volgende: “Het is de grootste map die we tot nu toe gebouwd hebben. Er is veel zee en zeegevechten gaan weer naadloos over in de rest van de gameplay. Er is dus ter land en ter zee veel te verkennen. De game zit vol plekken om te ontdekken, mensen om te vinden en verhalen en quests.”

Zeegevechten
Naast de grootte van de map vertelt Phillips ook meer over zeegevechten. Deze keren terug van eerdere games als Assassin’s Creed Rogue en Assassin’s Creed 4: Black Flag. Spelers kunnen volgens GamingBolt “bijna iedereen” inhuren als crewleden voor het schip en het is zelfs mogelijk vijandelijke schepen te laten zinken door ze te rammen.

Op Twitter wordt er nog meer uitgelegd over zeegevechten en hoe Odyssey dit aspect vernieuwd heeft. Zo is er een dynamisch weersysteem, zijn er veel upgrades voor het schip en is het mogelijk crewleden ook op het land te gebruiken om vijanden af te leiden of om te vechten tegen npc’s met de vaardigheid ‘call to arms’.

Verschillende eindes
Ubisoft vertelt ook op Twitter dat het einde afhangt van de keuzes die gemaakt worden tijdens het spel. Veel details willen ze daar echter niet over kwijt. Als antwoord op de vraag of beslissingen invloed hebben op het einde vertelde het bedrijf het volgende: “Ja. We willen echter nog niet teveel weggeven over hoe dialoogopties een impact hebben op het verhaal, want dat moeten spelers zelf ontdekken. Zijmissies hebben ook uiteenlopende eindes.”

Ook laat Ubisoft weten dat er een boek zal komen met Kassandra in de hoofdrol. De conclusie van het verhaal komt echter niet per se overeen met het einde van de game, omdat spelers zelf een pad kunnen kiezen.

Tenslotte wordt bekendgemaakt dat alle fysieke kopieën van Assassin’s Creed Odyssey twee voorkanten hebben. Fans kunnen kiezen tussen Alexios of Kassandra op de cover van hun doosje.

Check Also

SPIDER-MAN KOMT 7 SEPTEMBER NAAR DE PS4

De releasedatum van de Spider-Man game is bekend. Op 7 september wordt de PS4-exclusive wereldwijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *